Jonas genomgick en 4-årig utbildning vid Anglo-European College of Chiropractic i England och utexaminerades 1987. Han flyttade sedan till Stockholm  och gjorde sin allmäntjänstgöring på den väletablerade mottagningen Lövgrens Kiropraktorklinik på Östermalm och erhöll sin legitimation från Socialstyrelsen 1989.

År 1988 flyttade han till västkusten där han först vikariade i Kungsbacka och Halmstad, men öppnade 1989 sin egna kiropraktorklinik hos Varbergs Kurort under Kallbadhusets tak. 1991 flyttade Kiropraktorakuten till Drottningatan 20 och har blivit en väletablerad och uppskattad mottagning.  Här huserar även Naprapatmottagningen Axillus samt Ragnarssons massageterapi och ett gott samarbete mellan de tre terapeuterna främjar tillgången på kompletterande behandlingsformer för alla patienter.

Som legitimerad kiropraktor är Jonas specialiserad på att diagnostisera och behandla likväl akuta som kroniska rygg och nackbesvär samt övriga ledproblem. Målet är att uppnå smärtlindring genom behandling men naturligtvis också med långsiktiga råd för träning och ergonomi. Prioriteten i verksamheten ligger inom vetenskapliga metoder och beprövad erfarenhet,  och erfarenhet finns det nu över 30 år av. 

Vanliga åkommor på kliniken:

  • Ryggskott och nackspärr
  • Axelproblem och huvudvärk
  • Ledbesvär i höfter, knän, armbågar och fötter.